Ontwerpinstellingen bewerken

Deze functie is opgenomen in alle plannen.

In deze handleiding wordt beschreven wat elk van de ontwerpinstellingen doet. Er zijn veel verschillende functies om mee te spelen. Elk werkt onafhankelijk, dus kies zoveel of zo weinig als u wilt om uw ontwerp aan te passen!

Hier volgt de lijst met wat u kunt doen op het tabblad Design.

1. Ontwerpsjablonen
  2. Lay-out
  3. Logo
  4. Kleuren
  5. Achtergrond
  6. Tekst
  7. Knoppen
  8. Aanvullende ontwerpelementen
  9. Save je design als een template

U moet zijn aangemeld om wijzigingen in uw vragenlijst aan te brengen. We werken op het tabblad Design. Zorg ervoor dat u de wijzigingen regelmatig opslaat.

Design bewerken

1 Ontwerpsjablonen

Kies een kant-en-klaar ontwerp voor een instant professionele uitstraling. Er zijn veel verschillende stijlen die je kunt vinden door met de linker- en rechterpijlen te scrollen.

Design ontwerpsjablonen

2 Lay-out

Kies de positie van uw logo, tekst en knoppen. Klik op het pictogram dat aangeeft hoe de verschillende lay-outs op het scherm verschijnen: links, gecentreerd of compact.

Tip: Aan de rechterkant ziet u een mini-voorbeeldscherm van hoe uw vragenlijst zal verschijnen. Dit zal je volgen op het scherm terwijl je scrolt naar verschillende ontwerpopties en updates wanneer je wijzigingen aanbrengt.

Upload uw logo door op Upload logo te klikken. Uw logo wordt verkleind tot 400px hoogte. Zorg ervoor dat uw logo zo groot als dit of groter is om een goede kwaliteit te garanderen.

Design - upload logo

Tip: Uw logo ziet er altijd beter uit als u kiest voor een transparant logo. Beste formaat voor logo is PNG.

Er verschijnt een venster waarin de gedetecteerde kleuren worden weergegeven en waarin wordt gevraagd of u deze kleuren wilt gebruiken. Klik op Ja, graag als u deze kleuren in uw ontwerp wilt gebruiken. Als je niet zeker bent over de kleuren, klik je op Nee, bedankt voor nu.

Design - logo kleuren

Tip: U kunt een sjabloon gebruiken samen met uw logo-kleuren. Uw logo-kleuren worden gebruikt voor verschillende delen van de tekst en sjabloon.

Als u later besluit dat u de logo-kleuren daadwerkelijk wilt gebruiken, klikt u op Detecteer kleuren om automatisch de kleuren te detecteren van het logo dat u hebt geüpload en klikt u vervolgens op Ja, graag om de kleuren van het logo te gebruiken.

Design - detecteer kleuren logo

4 Kleuren

Dat is niet alles! U kunt de primaire kleur zelfs aanpassen door op de tool voor kleurenkiezer te klikken.

Design - primaire kleur

Laten we nu eens kijken hoe u uw kleur kunt selecteren ...

De snelste en gemakkelijkste manier is om op een van de kleuren uit uw gegenereerde kleuren te klikken. Als u de kleur wilt wijzigen, verplaatst u de cirkel langs de gekleurde lijn of in het gekleurde vak naar de gewenste tint.

Tip: Als uw bedrijfslogo een kleurcode heeft, kunt u dit hier selecteren. Gebruik de pijlen om uit HEX, RGB of HSL te kiezen.

5 Achtergrond

In dit gedeelte kunt u uw eigen afbeelding kiezen om als achtergrond te gebruiken of een effen kleur selecteren.

Klik op Update achtergrond om uw eigen afbeelding te uploaden. De geüploade afbeeldingen moeten een minimale breedte van 1920 px hebben. Als uw vragenlijst alleen op smartphones of tablets wordt weergegeven, moet de minimumbreedte 621 px zijn en moet de minimumhoogte 1104 px zijn. Maximale bestandsgrootte is 2 MB.

Tip: Als u uw vragenlijst op een specifieke tablet gebruikt, kunt u de afmetingen van die tablet gebruiken voor de grootte van uw achtergrond voor optimaal gebruik.

Design - update achtergrond

Als u liever geen afbeelding en één kleur hebt, klikt u op het gereedschap Kleurkiezer. Je hebt de vier opties om de achtergrondkleur aan te passen aan de schaduw van je dromen! Zie de gedetailleerde uitleg hierboven.

Design - achtergrondkleur

Naast het aanpassen van de belangrijkste achtergrondafbeelding of kleur, kunt u ook de kleur van het vak contentbox aanpassen.

Het vak contentbox is het vak waarin de vraagtekst is geschreven en die over de achtergrondafbeelding wordt gelegd.

Klik op het gereedschap Kleurkiezer om de kleur van het vak contentbox aan te passen en schuif de cirkel om de transparantie van het vak aan te passen. Alle wijzigingen die u aanbrengt, zijn meteen zichtbaar in het voorbeeldscherm.

Design - contentbox kleur en transparantie

6 Tekst

Je hebt hier vier verschillende opties. Klik op de pijl-omlaag voor een vervolgkeuzemenu om het lettertype of de lettergrootte te wijzigen.
Gebruik het gereedschap Kleur kiezen om de kleur van het lettertype en de link kleur. Lees de gedetailleerde uitleg over het kiezen van een kleur hierboven.

Design - tekst

7 Knoppen

Hier kunt u de Knop kleur of Tekstkleur van de knop wijzigen door op het gereedschap Kleurkiezer te klikken.
U krijgt verschillende manieren om uw gewenste kleur te kiezen. Lees de gedetailleerde uitleg over het kiezen van een kleur hierboven.

Design - knoppen

8 Aanvullende ontwerpelementen

Er zijn aanvullende ontwerpelementen waar u wijzigingen in kunt aanbrengen, laten we eens kijken wat ze zijn.

8.1 Voortgangsbalk

Klik op de pijl-omlaag om te kiezen hoe de voortgangsbalk boven aan uw enquête staat. Het voorbeeldscherm geeft het pijlontwerp weer, maar u kunt veranderen in Opsommingstekens of Verborgen als u het helemaal niet wilt weergeven.
De optie Opsommingstekens is beschikbaar in de Professional, Enterprise en ReportR plannen.

8.2 Toon paginanummers in voortgangsbalk

Wanneer u de voortgangsbalk als pijlen laat weergeven, kunt u hier kiezen of u het paginanummer binnen de pijl wilt weergeven of wilt verbergen.

Design - Toon paginanummers

8.3 Afgeronde hoeken

Druk op de knop om afgeronde hoeken in of uit te schakelen. Zie het onderstaande voorbeeld waarin het verschil in de hoeken van de vakken wordt weergegeven.

Design - afgeronde hoeken

8.4 Survey Anyplace branding

Met elke betaalde licentie kun je de onderstaande knop gebruiken om de Survey Anyplace-branding te verwijderen.

Design - branding

8.5 Toon vorige knop

Druk op de knop om de knop Vorige te verbergen. Respondenten kunnen niet naar een vorige pagina in de vragenlijst gaan.

Design - vorige knop

8.6 Pictogram

Een pictogram is de afbeelding die wordt getoond aan gebruikers in het browsertabblad en short-links op tablets en smartphones.

Voeg een pictogram toe aan uw enquête om een extra niveau van branding en bekendheid te geven aan gebruikers. Klik op het Update pictogram en er verschijnt een venster waarin u uw pictogram kunt uploaden.

Design - update pictogram

8.7 Aangepaste CSS

Aangepaste CSS toevoegen is een optie dat enkel beschikbaar is in de Enterprise en ReportR plannen.

Met Aangepaste CSS kunt u andere elementen van uw ontwerp wijzigen (bijv. Antwoorden groter maken, knoppen uit koppelingen verwijderen, enz.) Die niet zijn opgenomen in het tabblad Ontwerpen.

Maak een CSS- of tekstbestand met de gewenste wijzigingen en upload het door op Voeg een aangepast CSS-bestand toe te klikken.

Design - aangepaste CSS

9 Save je design als een template

Deze optie is voor diegene op het Professional-plan en hoger.

U hebt dat perfecte ontwerp gemaakt met de kleuren en lettertypen precies zoals u ze wilt. Waarom sla je je ontwerp niet op als een sjabloon? Klaar om opnieuw te gebruiken wanneer u maar wilt. Klik eenvoudig op Save je design als een template.

Design - template