Webhooks

Deze functie is opgenomen in het Enterprise-plan en ReportR-plan.

Een Webhook is een melding die via het web wordt verzonden en die gegevens overbrengt van de ene app naar de andere wanneer er iets gebeurt. In het geval van enquêtes, wanneer een nieuw antwoord wordt ingevoerd, activeert dit een kennisgeving die automatisch wordt verzonden. Survey Anyplace Webhookmeldingen worden verzonden via HTTP POST-aanvraag en de responsgegevens worden gepresenteerd in JSON-indeling.

Volg de onderstaande stappen om uw eigen webhook in te stellen.

Begin door in te loggen en naar het tabblad Extra Opties in uw vragenlijst te gaan. Blader omlaag naar Andere opties en klik op Integraties.

Webhooks - integraties

Klik nu op Webhooks en u zult zien waar u de webhook-URL kunt invoeren. Dit is het eindpunt waarnaar we het HTTP POST-verzoek zullen doen.

Tip: we raden u aan HTTPS te gebruiken voor uw webhook-URL, omdat deze veiliger is.

Klik op Webhook opslaan wanneer u de URL hebt ingevoerd.

Webhook URL

Nadat u de webhook hebt opgeslagen, heeft u de mogelijkheid om voorbeeldgegevens te krijgen om de indeling van de reactie Webhook-melding te bekijken. Hiermee wordt het laatste ontvangen antwoord van de enquête opgehaald.

Webhook - krijg voorbeeld data

Dit is hoe de voorbeeldgegevens worden getoond:

Webhook voorbeeldgegevens

Klik op Toepassen om de webhook op te slaan. Dat is alles! Webhooks zijn nu actief in deze enquête en nieuwe inzendingen worden automatisch POSTed naar de opgegeven webhook-URL.

Dat is de basisgedachte en u kunt ook op get logs klikken om de 50 meest recente resultaten weer te geven. Let op: Zapier-integratielogboeken worden hier ook gepresenteerd voor het oplossen van problemen.

Webhook - krijg logs

Zo worden de logboeken getoond:

Webhook logs example

Maak gebruik van de kopieerfunctie om de Payload of Response-status te kopiëren en te plakken. Uw webhook moet een 2XX HTTP-antwoordstatuscode terugzenden om ontvangstbewijs voor webhookgegevens aan te geven. 200 = geaccepteerd