PDF: Cirkeldiagram

ReportR: Cirkeldiagram

Deze functie is opgenomen in het ReportR-plan. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Voeg een cirkeldiagram-widget toe aan uw aangepast rapport om de resultaten van de respondent in één oogopslag weer te geven.

Hier is een voorbeeld van hoe een cirkeldiagram eruit zou kunnen zien in uw gepersonaliseerde rapport:

Pie chart example

Hoe bouw je een cirkeldiagram?

Begin met het geven van een widgetnaam en grafiektitel voor uw cirkeldiagram.

PDF - cirkeldiagram

Nu hebt u een paar grafiekopties, zodat u het cirkeldiagram precies kan laten uitzien zoals u dat wilt.

PDF circlediagram chart opties

Toon datapuntnummers - schakel in om de percentagewaarde voor elke sectie in van het cirkeldiagram weer te geven. Als het is uitgeschakeld, worden de percentages niet in de grafiek zelf weergegeven, maar verschijnen ze alleen in de onderstaande legenda.
Laat de grafiek zien als een donut - schakel dit in en uw cirkeldiagram verliest zijn middelpunt en ziet er meer uit als een donut! Een voorbeeld wordt hieronder weergegeven.
Toon grafiek in 3D - zo ziet uw cirkeldiagram eruit als u 3D inschakelt.
Toon absolute waarden - schakel in om de werkelijke gegevenswaarden toe te voegen in plaats van alleen verhoudingen van het cirkeldiagram.
Stel het aantal decimalen na de komma in - hier kunt u opgeven hoeveel decimalen u wilt weergeven voor cirkeldiagram percentages en voor absolute waarden als u ervoor hebt gekozen deze weer te geven. Houd er rekening mee dat als u meer dan 2 decimalen kiest, het cirkeldiagram kleiner wordt en dat u de breedte van het diagram moet vergroten zodat gegevenslabels niet worden afgesneden. Lees verder om te leren hoe dit te doen.

Hier is een voorbeeld van een cirkeldiagram met donut ...

ReportR Pie chart - donut

En zo ziet een 3D-cirkeldiagram eruit:

ReportR pie chart - 3D

Tijd om het cirkeldiagram zelf te bouwen! Klik op Gegevensitem toevoegen en laten we beginnen. Voor elke sectie van het cirkeldiagram moeten er 3 delen worden gespecificeerd.

PDF cirkeldiagram gegevensitems

1. Gegevenslabel - geef een naam aan het gedeelte van het cirkeldiagram. Deze naam wordt weergegeven in de sleutel onder het cirkeldiagram.
  2. Gegevenskleur - kies de sectiekleur door op het potlood te klikken. Zorg ervoor dat u voor elke sectie duidelijk verschillende kleuren kiest, zodat de grafiek gemakkelijk te lezen is.
  3. Gegevenswaarde - u kunt een getal typen of op Variabelen klikken om het vervolgkeuzemenu met variabelen te openen die u vervolgens kunt gebruiken. Variabelen nemen de gegevens die tijdens de enquête zijn ingevoerd en geven deze in de grafiek weer.

Klik op Gegevensitem toevoegen totdat u alle secties hebt toegevoegd die u in het cirkeldiagram wilt opnemen.

Tip:  Als u geavanceerde ontwerpwijzigingen in het cirkeldiagram wilt aanbrengen, kunt u een aangepast CSS-bestand uploaden.

Nu u uw cirkeldiagram te hebben ingesteld, kunt u ook de plaatsing en de grootte configureren.

PDF cirkeldiagram plaatsing

Kaartplaatsing - de grafiek wordt standaard gecentreerd op de pagina. Klik links of rechts als u het diagram in plaats daarvan links of rechts van de pagina wilt uitlijnen.
Kaartgrootte - gebruik de pijlen om de kaart groter of kleiner te maken.

Als u een snel voorbeeld wilt om te controleren hoe alles wordt weergegeven, zorg er dan voor dat u ten minste één resultaat hebt en klik vervolgens eenvoudig op Sla op en test PDF bovenaan de pagina.

Klik op Wijzigingen opslaan en blijf widgets toevoegen.

Als u deze widget alleen onder bepaalde voorwaarden wilt weergeven, is het tijd om de logica van de widget in te stellen. Klik op regel aanpassen en selecteer nu in het vervolgkeuzemenu welke voorwaarde er moet worden gebruikt om te beslissen wanneer de widget moet worden weergegeven.

PDF widget regels

Nadat u de beginvoorwaarde heeft gekozen, kunt u precies aangeven aan welke voorwaarden moet worden voldaan. Het antwoord op de vraag moet bijvoorbeeld groter zijn dan een bepaald aantal. Als u een complexere voorwaarde nodig heeft, klik dan op de witte cirkel met een paars + teken om een criteria toe te voegen die naast de andere criteria komen (EN), of in plaats van (OF).

ReportR widget logica regels

Tip: Als u uitkomsten heeft ingesteld, kunt u een uitkomst kiezen als criterium voor het weergeven van de widget. Kies uitkomst in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens wat de uitkomst wel of niet gelijk moet zijn, zodat de widget wordt weergegeven. U kunt de uitkomst instellen als het enige criterium, of als een extra criterium zoals hieronder weergegeven. In dit voorbeeld hebben we op de paarse + knop geklikt en toegevoegd dat de widget moet worden weergegeven als zowel aan het antwoord op introveldcriteria EN aan de uitkomstcriteria is voldaan.

ReportR - widget logica regels uitkomst

Nadat u de logica-regels heeft opgeslagen, vergeet dan zeker niet om de PDF op te slaan! Daarna bent u klaar om meer widgets toe te voegen!

Bekijk ook onze andere widget handleidingen:

1. Tekst
  2. Tabel
  3. Pagina Einde
  4. Vraag blok KPI
  5. Spiderchart
  6. Bar Chart
  7. Formule KPI
  8. Staafdiagram
  9. Meterdiagram
  10. Beeld